Helpdesk                             Openingstijden                          Contact
       085 051 00 01                     Ma-Vr 8:30-17:00                       info@onvia.nl

 Helpdesk:
085 – 051 00 01

 Openingstijden:
Ma-Vr 8:30-17:00

 Contact:
Help@onvia.nl

 Helpdesk:
085 – 051 00 01

 Openingstijden:
Ma-Vr 8:30-17:00

 Contact:
Help@onvia.nl

Vacature

Consultant (Leek)

32 – 40 uur per week

Ben jij communicatief en sociaalvaardig, heb jij kennis van casemanagement en verzuimbegeleiding? Ga je daarnaast graag het inhoudelijke dialoog aan met de klant? Dan zijn wij op zoek naar jou!

Hoe ziet een werkdag eruit

Je start je werkdag afwisselend thuis, op kantoor of bij de klant. Onder het genot van een bak koffie even informeel bijkletsen om daarna te starten met de uitdagingen van vandaag! De dag kent een gevarieerd programma. Eerst een teams-meeting met een klant voor het verzorgen van een training voor een 3-tal nieuwe casemanagers. Na anderhalf uur weer drie tevreden gezichten en verder met het implementatieproject voor een klant, want vanmiddag staat er een projectoverleg op de agenda. Jij bent als leadconsultant het aanspreekpunt voor de volledige inrichting, opleiding en het geven van advies en neemt de klant aan de hand mee door onze methodiek van de schijf van vijf. Met de lunch schuif je aan, aan de gezamenlijke broodtafel, daag je jouw collega uit voor een potje Mario Kart, of maak je een wandeling.
Na je lunchpauze staat het Change Advisory Board op het programma. Samen met de productmanager, collega consultants en accountmanager worden alle ingekomen wensen vanuit klanten doorgenomen. Als consultant vertegenwoordig je hierbij de klant en ben je een belangrijk klankbord zowel intern als extern. De productmanager heeft vandaag een prototype klaar voor een nieuwe functionaliteit en jullie gaan deze samen beoordelen alvorens deze verder kan worden doorgenomen met de verschillende betrokken gebruikers vanuit de klanten. Na het CAB is het tijd voor het projectoverleg. Samen met de klant neem je de voortgang van het project door, informeer je de klant over de status van de doorontwikkelingen en laat je in Onvia de voortgang zien van de inrichting. Volgende week staat de acceptatietest voor het project gepland, dus een belangrijk moment om te toetsen of alles klaarstaat. Aan het einde van de middag nog even langs de productspecialisten om een ingekomen adviesvraagstuk vanuit een klant samen door te nemen en dan met een voldaan gevoel naar huis. Morgen weer vroeg uit de veren voor een consultancy dag bij de klant.

Wie ben jij?

Je hebt dan wellicht nog geen ervaring in de verzuimwereld, maar hebt veel zin om te leren en wilt graag wegwijs gemaakt worden in deze branche. Ervaring in een soortgelijke functie als Consultant heb je bij voorkeur wel al. Daarnaast beschik je over een gezonde dosis inlevingsvermogen, ben je van nature klantvriendelijk en houd je van humor op de werkvloer. Je hebt minimaal HBO werk- en denkniveau en bent nauwkeurig en communicatief vaardig.

Wat bieden wij?

  • blijvende aandacht voor jouw ontwikkeling;
  • een informele en open werksfeer;
  • flexibele werktijden en een plaats onafhankelijk werken-regeling;
  • diverse mogelijkheden gericht op vitaliteit (o.a. gratis sporten en een vitaliteitsapp);
  • een collectieve pensioenregeling en een ruim aanbod van verzekeringen met korting;
  • een platte organisatie met korte communicatielijnen;
  • een actieve personeelsvereniging.

Wie zijn wij?

Onvia is al jarenlang actief binnen de verzuimbranche en heeft daarmee een solide basis in IT-functionaliteiten die geschikt zijn voor werkgevers, arbodiensten, bedrijfsartsen of verzekeraars die gebruikmaken van onze verzuim applicatie. Wij bieden middels een online verzuimapplicatie de mogelijkheid om werknemers te volgen en begeleiden voor, tijdens en na een verzuim periode.

Solliciteren?

Enthousiast geworden? Stuur dan jouw CV en motivatiebrief in via d.van.assema@hrm.onvia.nl. Wil je meer informatie, neem dan contact op met ons HRM-team via het telefoonnummer 023 – 520 10 30.
Wanneer je bij ons komt werken voeren we voorafgaand aan je dienstverband een referentiecheck uit en vragen wij je om een Verklaring Omtrent het Gedrag.

Wij stellen het op prijs als bedrijven ervan afzien om naar aanleiding van deze advertentie ongevraagd hun diensten aan te bieden.